600 civarında çeşitli bitkiler
Yaz sonu ve sonbaharda çeşitli ağaç dallarında ağsı yuvalar oluşturan larva -tırtıl aşamasıyla bilinen Erebidae ailesinden bir güvedir ve %70-80 nem , 22-25 ºC arasındaki sıcaklıklarda iyi gelişir.
Beyaz renkli olup bazı bireylerde üst kanatların üstünde siyah nokta şeklinde lekeler bulunabilir. Yılda 2-3 nesil yumurtlayabilen bu kelebekler, yumurtalarını paketler halinde yapraklara, ağaç kovuklarına bırakırlar. Yumurtadan çıkan tırtıllar, üzerinde bulundukları ağaçların yapraklarını yiyerek büyürler. Tırtıl-larva evresini tamamlayan kelebek, kahverengi pupa oluşturur ve bu pupalardan erişkin kelebekler çıkar. Erişkin Amerikan Beyaz Kelebeklerinin yaşam süresi 4-15 gün arasındadır.
Kışı ağaçların kabukları ve yerdeki yaprak döküntülerinde pupa olarak geçiren bu türün ilk erişkinleri Mayıs ayında pupadan çıkar. İlk jenerasyon çıkıp çiftleşir ve yumurtalarını bırakır. Bu yumurtalardan tekrar tırtıl çıkar. Bu döngü bir yaz dönem için 2-3 kere tekrarlanır.
Sonbahar ağ kurdu da denilen Amerikan Beyaz Kelebeği asıl zararını yumurtadan çıkan larva denilen kurtçuk – tırtıl döneminde yapmaktadır. Sadece damarlar kalacak şekilde ağacın yapraklarını yerler.
İlk dönemlerde öncelikle mekanik mücadele yapabilirsiniz. Yapraklardaki yumurta paketlerinin toplanıp imha edilmesi ile larvaların oluşmasının önüne geçilir. Larva-tırtıl kümeleri yapraklarda beslenmeye başlamışsa toplu halde bulundukları yapraklar ya da minik dallar kesilerek alınıp imha edilebilir. Böylece larvaların yayılarak tüm bitki yapraklarını yok etmesi önlenmiş olur.
Tedavi : Uygun Homeopatik remedi ile zararlı uzaklaştırılır.