Skip to main content
/

Çocuklarla meyve fidanı dikimi ve homeopatik uygulama

  Çiftliğe gelen her çocuk için mevsim uygunsa onun adına beraberce bir fidan dikerek bitki ile tanışmasını ve bir bağ kurmasını sağlamak severek yaptığımız bir uygulamadır. 

   

  Yer değişimleri bitkiler için büyük bir travmadır. Bulunduğu ortamdan sökülmesi sırasında bitkinin ağzı yani beslenmesinin ana organı olan kökleri az çok hasar görür. Üstelik kıvrılan kökleri varsa dikim öncesi mutlaka makasla kesilir. Fidanın boyu uzun ve çok dallanmışsa dikim sonrası kendisini besleme sıkıntısı olacağı için toprak üstü bölümü makasla kesilerek küçültülür. Kesik yerden bitkinin kanı olan özsuyu akacağından bu işlem hem gerekli hem de bitkiyi zayıflatmaktadır.  Dikildiği yerde köklerini yeniden uzatarak toprak ile kaynaşması ve ona tam olarak tutunması oldukça uzun ve zorlu bir süreçtir. Bu süreçte yaşam mücadelesi verdiği için büyük bir stres de  yaşayan bitkiye dikim sonrası homeopatik destek vermek onun kısa sürede toparlanıp sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.

  

  Gala cinsi elma fidanını beraberce diktiğimiz ziyaretçimiz Nisan Kızılay ile dikim sonrası bitki can suyunu verdik. Peşinden işlem sırasında gördüğü hasarı tedavi etmesi, kesiklerinden özsu kaybını önlenmesi ve  yaşadığı stresi atlatabilmesi için bu semptomların hepsine uygun homeopatik remedi olan Arnika C200 içeren tedavi suyunu fidanın ağzı olan köküne döktük.